Ben je van plan om zonnepanelen op je dak te plaatsen? Dat is een goed idee! Steeds meer mensen zien de meerwaarde in van zonnepanelen op hun dak, of het nu gaat om een eigen woning of een bedrijfspand.

Natuurlijk wil je de zoektocht naar je nieuwe zonnepanelen zo gemakkelijk en overzichtelijk mogelijk maken, maar dat is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig vind je immers zoveel verschillende informatiebronnen en advies op het internet, dat je misschien door het bos de bomen niet meer kunt zien.

Wil je graag weten waarmee je zoal rekening moet houden als je zonnepanelen wilt kopen? Dan kan het onderstaande overzicht met belangrijke factoren je zeker helpen!

Hierop moet je letten als je zonnepanelen koopt!

Met zonnepanelen woon en werk je duurzamer, bespaar je geld én help je het milieu een handje. Niets dan voordelen dus, maar die zijn alleen van toepassing als je effectief de juiste investering doet.

Hieronder enkele belangrijke factoren bij de zoektocht naar goede zonnepanelen:

  1. Let op de kwaliteit van de zonnepanelen

Een goedkope investering doen mag op het eerste zicht dan misschien aantrekkelijk lijken, vaker dan niet loopt het slecht af. En daarmee wordt bedoeld dat heel goedkope zonnepanelen doorgaans van mindere kwaliteit zijn en dus helemaal niet zoveel opleveren als je zou willen. Kies daarom altijd voor de beste kwaliteit, zelfs als dat betekent dat je iets meer moet betalen.

Waarom? Omdat het rendement dat je uit iets duurdere, hoogwaardige zonnepanelen haalt ongetwijfeld een stuk groter zal zijn. Op de lange termijn betekent dat dat je meer energie uit de zon haalt én dus bespaart op je energierekening!

  1. Overweeg subsidies of premies

Subsidies en premies zijn een hulpmiddel van de overheid om het voor particulieren én bedrijven gemakkelijker te maken om duurzamer te wonen en te werken. Dergelijke premies houden eigenlijk in dat je voor een deel van de aankoopprijs van je nieuwe zonnepanelen bij de overheid terecht kunt, waardoor deze investering toch iets minder zwaar weegt.

Het is jammer genoeg niet mogelijk om zomaar een subsidie te krijgen. Je moet immers aan bepaalde, vaak strenge voorwaarden voldoen. Onderzoek dus of dat voor jou mogelijk is en als het goed zit, schaf je je nieuwe zonnepanelen toch een stukje goedkoper aan!

  1. De installatie van de zonnepanelen

Nog een belangrijke factor om rekening mee te houden als je zonnepanelen wilt installeren? De installatie zelf! Veel mensen zijn heel actief bezig met het vinden van de beste zonnepanelen op het vlak van prijs of kwaliteit zonder te beseffen dat het even belangrijk is om die panelen op de juiste manier te installeren. Hiervoor doe je het beste een beroep op een professionele service, die precies weet hoe het moet.

Niet alleen is een goede installatie belangrijk om te garanderen dat de panelen stevig vast blijven zitten bij wind en niet gaan verslijten door regen of andere weersinvloeden. Het zorgt er ook voor dat je effectief meer uit je zonnepanelen haalt, doordat ze optimaal naar de zon gericht zijn. In landen als België en Nederland, waar zonlicht jammer genoeg relatief zeldzaam is, is dat toch de moeite waard om iets meer voor te betalen!

Haal méér uit je zonnepanelen, met het beste professionele advies

Zonnepanelen laten installeren op je dak is een slimme zet, zeker als je duurzamer wilt wonen én tegelijkertijd geld wilt besparen. Bovenstaande tips en factoren zijn nog maar het topje van de ijsberg maar geven je toch al de mogelijkheid om meer uit deze investering te halen.

Wil je graag meer te weten komen over zonnepanelen en welke voordelen en mogelijkheden eraan verbonden zijn? Vraag professioneel advies bij een speciaalzaak en laat een zonnepanelen dakscan doen, zodat je precies weet waar je aan begint!