Je hebt misschien gemerkt dat het aantal telewerkers dagelijks toeneemt. Dat komt omdat bedrijven zich al vóór de pandemie van COVID-19 bewust werden van de vele voordelen van het thuiskantoor: met thuiswerkende werknemers dalen de facilitaire kosten, nemen problemen zoals stress af en stijgt bijgevolg de productiviteit.

De huidige discussie in de zakenwereld bestaat er dan ook in te beslissen wat het beste online platform is om met medewerkers te communiceren en de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf te organiseren. Het is een moeilijke keuze, want er is geen gebrek aan opties op de markt, elk met concurrerende differentieel.

Microsoft Teams, bijvoorbeeld, is ontworpen om de voltooiing van teamtaken te vereenvoudigen en samenwerking aan te moedigen, zelfs als jouw werknemers zich in een thuiskantoor bevinden.

De tool, die in 2017 werd gelanceerd, wordt gratis meegeleverd met Microsoft 365 en stelt je onder andere in staat om een samenwerkingsagenda te maken, vergaderingen te houden en documenten beschikbaar te maken voor bewerking. Leer alles over Microsoft Teams en ontdek de voordelen die het voor jouw bedrijf kan betekenen!

Wat is Microsoft Teams?

Volgens Microsoft is Microsoft Teams de teams werkruimte van Microsoft 365. Daarin worden gesprekken, bestanden, vergaderingen en toepassingen samengebracht op dezelfde plaats, die toegankelijk is voor alle leden van de groep. Aldus kan de voortgang van de taken worden gecontroleerd en kunnen problemen zoals gebrek aan communicatie en vertragingen worden vermeden.

In het programma wordt elk team gevormd door kanalen, dat wil zeggen, gesprek panelen tussen de leden. Het is mogelijk tekstberichten te verzenden, documenten te delen en spraak- en videogesprekken te voeren. Alles om productiviteit en samenwerking te bevorderen.

Hoe werkt Microsoft Teams?

De tool, die ooit bekend was onder de naam Skype Teams, is een werkruimte waarin inhoud, mensen en software die door bedrijven worden gebruikt, worden gecentraliseerd om de communicatie en de betrokkenheid van professionals doeltreffender te maken.

Wanneer je het programma opent, ziet je een conversatie-interface, vergelijkbaar met die van een groepschat, en kunt je meerdere conversaties beheren. Deze kunnen op hun beurt worden gescheiden door kanalen, onderwerpen en teams, georganiseerd als groep of tussen slechts twee personen.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Teams?

Een samenwerkingsplatform is essentieel om de communicatie tussen teamleden te vergemakkelijken, de besluitvorming te vereenvoudigen en de voltooiing van taken te optimaliseren, vooral als het werk op afstand wordt gedaan.

En dat is waar Microsoft Teams om de hoek komt kijken: veel van zijn functies zijn uniek en vertegenwoordigen een voordeel ten opzichte van andere soortgelijke toepassingen. Hier zijn 6 redenen waarom jouw bedrijf kan profiteren van Microsoft Teams!

 1. Praktisch
  Het grote voordeel van Microsoft Teams is dat je er alle andere Microsoft 365-programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint, One Note en SharePoint mee kunt gebruiken en integreren.

Ter illustratie: stel je heeft een snel gesprek met enkele collega’s om de details van een project te bespreken. Wilt je een document delen, een telefoongesprek beginnen of een vergadering plannen? Je kunt dit allemaal op hetzelfde scherm doen, zonder dat je andere toepassingen hoeft te openen.

 1. Draagbaarheid
  Het wordt opgeslagen in de cloud, zodat Teams overal toegankelijk zijn, zowel op computers als mobiele apparaten. Het is beschikbaar voor Windows, Mac, Android, iOS en Windows Phone.
 2. Veelzijdigheid
  Naast kanalen voor chatten, video- en audio gesprekken, kunt je met de tool jouw scherm delen met andere teamleden en zelfs een vergadering opnemen. Je kunt ook videoconferenties houden met maximaal 300 mensen tegelijk, zodat bedrijven van elke omvang de app kunnen gebruiken.
 3. Bruikbaarheid
  Het gebruik van het instrument is zeer intuïtief: opdrachten en opgenomen gesprekken bevinden zich op gemakkelijk te vinden plaatsen. Op deze manier kan iedereen Teams gebruiken zonder veel moeite.
 4. Zeer aanpasbaar
  Elk bedrijf heeft zijn eigen behoeften, en op Microsoft Teams, kunt je jouw teams aan te passen aan hen. Toepassingen zoals Adobe Creative Cloud, Hootsuite, Trello en Survey Monkey kunnen rechtstreeks in het platform worden opgenomen.
 5. Gegevensbeveiliging
  Een ander groot voordeel van het gebruik van Microsoft Teams in jouw bedrijf is de veiligheid die het platform biedt. Microsoft heeft veel tijd besteed aan het creëren van een oplossing die ervoor kon zorgen dat de uitwisseling van informatie, die vaak gevoelig is en noodzakelijk voor het succes van een onderneming, veilig verliep.

Daarom werden de berichten versleuteld en werden extra functies toegevoegd voor het controleren en monitoren van de gesprekken die op het platform plaatsvinden.