Wil je meer in beweging zijn en thuis ook lekker gaan sporten? Dan is de crosstrainer dé uitkomst om lekker actief bezig te gaan! Crosstrainers zijn tegenwoordig erg populair en worden veel aangeschaft voor thuisgebruik. Maar welk apparaat biedt goede kwaliteiten en zijn voor langer gebruik? De crosstrainers van VirtuFit zijn in opkomst en bieden goede kwaliteit. Voornamelijk de VirtuFit FDR2.0i zit goed in de markt en wordt in deze review dan ook beoordeeld.

VirtuFit crosstrainer

VirtuFit is een merk dat bekend is om zijn goede kwaliteit fitnessapparaten voor in huis. Zo hebben ze hometrainers, loopbanden, crosstrainers en andere fitnesstools. Op het gebied van de crosstrainer komt de VirtuFit FDR2.0i goed tot zijn recht, vandaar deze review over dit product. De crosstrainer is dus ideaal voor thuisgebruik en geeft je een stabiele training. Het apparaat is stil in gebruik, waardoor je geruisloos lekker kunt trainen. Dit komt door de V-snaar die is ingebouwd dat zorgt voor een stille werking. De trainer beschikt over 21 programma’s, genoeg om jezelf uit te dagen tijdens het sporten. Wil je een helling op, dan kun je dit kiezen of liever vlak trainen. Er zijn vele mogelijkheden. Met de 16 weerstandsniveaus kun je trainen op eigen niveau en jezelf hierin uitdagen door de training wat zwaarder te maken. Het apparaat kan een gewicht aan van 120 kg en is geschikt voor mensen met een lengte van 2 meter. Het maakt gebruik van netstroom, dus je zult de trainer door middel van een stopcontact moeten aansluiten om ook het LCD display zijn werk te kunnen laten doen.

Vliegwielaandrijving Crosstrainer

De wielaandrijving van de crosstrainer zit aan de voorkant, waardoor de stabiliteit van de trainer wordt gewaarborgd. Het zorgt ervoor dat je vlakkere bewegingen kunt maken wat ervoor zorgt dat je minder belasting uitoefent op de gewrichten tijdens jouw bewegingen, zodat je zo natuurlijk jouw bewegingen kunt maken. Dankzij de beperkte ruimte tussen de pedalen (9 cm), worden de vloeiende bewegingen ook gewaarborgd. De crosstrainer slijt niet snel, door de goede geleiding van de wielen, waardoor je hier geen onderhoud aan hoeft te plegen. Door de dubbele geleiding heb je thuis een stil apparaat en een stabiele training.

Uiterlijk

De crosstrainer is uitgerust met kunststof/metaal en heeft anti-slip pedalen dat zorgt voor grip op de pedalen. De trainer heeft vaste steunen en grote swingarmen, waardoor je kunt afwisselen van lichaamshouding tijdens de training. Je kunt jouw drinkfles in de bidonhouder zetten en er zit een tablethouder op, zodat je ook de mogelijkheid hebt om op je tablet of telefoon filmpjes te bekijken of muziek te luisteren. De crosstrainer is eenvoudig te verplaatsen doordat het een hendel heeft aan de achterkant van het apparaat. Door de transportwieltjes en de hendel, kun je het apparaat licht optillen en verplaatsen. Je moet er wel om denken de trainer waterpas te maken door middel van de stelvoeten aan de onderkant.

Mogelijkheden trainingen

Zoals eerder genoemd, is de crosstrainer uitgerust met 21 programma’s. Je hebt een LCD display, waarop je jouw training kunt kiezen en volgen. Het geeft de tijd, afstand, verbrande calorieën aan en daarnaast de snelheid, hartslag, hellingshoek en RPM/wattage (hoeveel keren je heen en weer gaat met de swingarmen). De hartslag wordt gemeten door de sensoren die op de swingarmen zitten. Door deze vast te houden, komt je hartslag tijdens de training in beeld en kun je deze in de gaten houden. Van de 21 programma’s zijn er 10 voorgeprogrammeerde oefeningen te doen, is er een speciaal vetverbrandingsprogramma, 4 hartslag gestuurde programma’s en 4 gebruikersprogramma’s. Bij al deze programma’s is een keuze uit 16 trainingsniveau ’s. Je kunt dus trainen op eigen niveau. Daarnaast is er de mogelijkheid om een app te downloaden via Google Play of de App Store. Hier kun je een persoonlijk trainingsschema opstellen, waarbij jij jouw trainingsdoeleinde en presentaties kunt bijhouden. Je kunt dus zien of je hierin vordert en kan ervoor zorgen dat je jezelf meer gaat uitdagen tijdens de trainingen om andere resultaten te bereiken.

Kortom, wil je een goed apparaat aanschaffen, dan ben je bij de VirtuFit DFR2.0i op het juiste adres. Het biedt goede kwaliteit met de juiste prijs. Er is daarnaast goed gedacht over het gemak van gebruik en de uitgebreide keuze aan programma’s.