De VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro is de perfecte roeitrainer voor mensen die op zoek zijn naar het beste van het beste. Daarnaast is de roeitrainer zeer geschikt voor mensen waarvoor budget geen probleem is. Toen ik de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro steeds meer begon te gebruiken, begon ik steeds meer in te zien dat fitness niet alleen maar afzien is en dat het ook heel leuk kan zijn. Door de realistische bewegingen en de mogelijkheid om de roeitrainer goed aan te voelen, komt deze roeitrainer erg van pas tijdens een wat langer durende workout. Wanneer je naar achter en naar voren beweegt bij iedere slag, blijven je voeten onder de rest van je lichaam. Hierdoor blijft je lichaam een ergonomische houding aannemen. Bovendien zijn de aluminium rails niet alleen extra breed om extra stevigheid te geven, maar zorgen de rails ook voor een beweging die extra vloeiend verloopt. Op deze manier zitten er amper wrijvingen in de bewegingen. Dit zorgt ervoor dat je intensief én stil kunt sporten. Ook voor mensen die wat langer zijn, is de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro zeer geschikt. De zitting is daarnaast gemaakt van PU foam, wat ook wel bekend staat als polyurethaan schuim. Ook beschikt het over een anti-slip oppervlak, wat stabiliteit veroorzaakt en je voeten goed op de roeitrainer geplaatst houdt. Niet alleen het anti-slip oppervlak zorgt voor een stabiel gevoel, maar ook de veiligheids straps zorgen ervoor dat je voeten niet wegslippen.

De grote verscheidenheid aan programma’s zorgen ervoor dat er niet alleen helling en vallei trainingen te gebruiken zijn, maar ook programma’s als functionele hartslag, calorie verbranding, gestuurde programma’s, interval programma’s gebruikersprogramma’s die je zelf kunt samenstellen en specialistische programma’s. Denk bij een specialistisch programma vooral aan een hartslag hersteltest. In totaal zijn er wel 34 programma’s waaruit je kunt kiezen, wat het gebruiken van de roeitrainer ideaal maakt. Zo is er altijd wel een programma die bij je past. In de roeitrainer zit een ontvanger verwerkt die verbonden is met je hartslag. Daarbij kun je de ontvanger koppelen aan borstbanden van merken zoals Polar. Door middel van het verlichte LCD scherm kun je goed je vorderingen volgen, waardoor je je tijd, afstand, aantal roeislagen, wattage, calorieverbruik en hartslag op een nauwkeurige wijze kunt aflezen. Het is zelfs mogelijk om aan de hand van een reisafstand indicator aan te geven wat de afstand is die je al hebt afgelegd gedurende je oefening!

De vele programma’s op de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro zijn zo gemaakt dat ze zich automatisch aanpassen. Toch is het ook mogelijk om de programma’s zelf aan te passen aan de hand van de 16 verschillende niveaus die het magnetische weerstandssysteem te bieden heeft. Het weerstandssysteem maakt amper geluid, wat anders is dan andere roeitrainers die je kunt vinden in de sportschool. Deze roeitrainer is dus zeer geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan een stille workout.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro, maar de belangrijkste voordelen zijn dat je kunt profiteren van een topkwaliteit en een grote hoeveelheid programma’s. Denk hierbij zelfs aan een hartslagfunctie. Bovendien is de roeitrainer zeer stil, wat het mogelijk maakt om geluidloos te trainen. Hoewel de roeitrainer vele voordelen biedt, kan het voor sommige mensen wellicht een nadeel zijn dat de roeitrainer niet heel goedkoop is. Dit maakt het aanschaffen van de roeitrainer voor sommige mensen een hele investering en is het een weloverwogen beslissing of je de VirtuFit Ergometer Roeitrainer Semi-Pro aanschaft.