Het merk Tefal werd in 1954 opgericht door ingenieur Marc Grégoire. Zijn vrouw had een braadpan met een plakkerige bodem en daar was ze niet tevreden over tijdens het bereiden van eten. Hij wilde de eerste pan uitvinden met een antiaanbaklaag, zelfs met heel weinig vet. Twee jaar later richtte hij Tefal op, een bedrijf dat koekenpannen met antiaanbaklaag verkocht.

Vanaf de jaren zestig ontwikkelt het bedrijf zich razendsnel. SEB Group was geïnteresseerd en nam Tefal in 1968 over. De vernieuwing gaat door en het merk ontwikkelt zich naar het uitgangspunt van “happy dining”. In 1974 lanceerde het merk de eerste Croque Gaufres, daarna de raclette-grill in 1975 en de Super Hot Pot in 1978. Dit is een enorm succes voor Tefal ….

Vandaag de dag heeft Tefal alle soorten toestellen op de markt die handig zijn in het huishouden. Daar horen ook de stoomstrijkijzers bij. Tefal staat voor vernieuwing en ontwikkeling van robuuste en betrouwbare toestellen. Het merk is ondertussen aanwezig in meer dan 120 landen over heel de wereld.

Je kunt Tefal beschouwen als een van de beste merken van huishoudtoestellen ter wereld. De diversiteit van haar producten, gecombineerd met voortdurende innovatie, maakt haar tot een wereldleider voor huishoudtoestellen.

De op de markt gebrachte producten horen tot het midden- en topsegment van de markt voor kleine apparaten. De kwaliteit en betrouwbaarheid van een merk worden weerspiegeld in de verkoopprijs ervan. Het merk Tefal blijft echter betaalbaar voor huishoudens.

Hoe kies je een Tefal stoomstrijkijzer?

Bij het ontwerpen van haar stoomstrijkijzers heeft Tefal zich gericht op het gebruiksgemak van haar producten. Er zijn echter enkele parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een toestel dat aan je behoeften, voorkeuren en middelen voldoet.

Vermogen en stoomopbrengst

Het minimumvermogen dat nodig is voor een goede strijkkwaliteit is 1200 watt. Wanneer het vermogen tussen 1200 en 2000 watt ligt, profiteer je van een zo goed mogelijk rendement. Maar als je de 2000 watt overschrijdt, kom je in het bereik van de professionele stoomstrijkijzers. Wat de stoomopbrengst betreft, moet de minimumwaarde ongeveer 80-100 g/min bedragen. Met de stoomfunctie kun je het stoomdebiet tijdelijk (enkele seconden) verhogen. Deze functie is handig voor het strijken van moeilijke plaatsen en voor verticaal strijken. Dit laatste maakt het mogelijk een stof glad te strijken zonder deze op een strijkplank te leggen.

Geïntegreerde functies en technologieën

Ook al zijn er enkele basisfuncties in de Tefal stoomstrijkijzers, er zijn andere die niet in alle modellen voorkomen. Het anti-kalksysteem verbetert bijvoorbeeld de prestaties van het stoomstrijkijzer en voorkomt dat stoffen door het strijken achteruitgaan. Het Easy Cord systeem, het verwijderbare waterreservoir, de controlelampjes “ontkalken” en “waterreservoir leeg” en de automatische uitschakeling zijn ook functies en technologieën die niet beschikbaar zijn bij alle Tefal stoomstrijkijzers op de markt.