Wanneer we gaan kijken op de markt waar “fitnessbanken“, of in het Engels “flat bench” genoemd, komt er één type met grote voorsprong uit. De REP FB-5000. Dit is de meest prijs-kwalitatieve platte bank die momenteel beschikbaar is voor eigenaar van een homegym. Het heeft een intelligent ontwerp, geweldige vulling, vinyl met veel grip en andere opvallende kenmerken voor een uitstekende prijs. Of uw maximale bankdruk nu 30kg of 250kg is, het zal moeilijk zijn om een ​​betere halterbank te vinden.

Deze platte halterbank steekt perfect in elkaar met alle functies die mensen maar willen, maar ook met een prijs die je niet vaak tegenkomt. We gebruiken de FB-5000 al meer dan 2 jaar en zijn er nog steeds net zo positief over als toen we hem voor het eerst ontvingen. Het is niet alleen een kwalitatief goede bench, het heeft ook een zeer lage instapkost. En alsof dat nog niet genoeg voor je is, is het ook comfortabel om tussen de sets door te zitten.

Dat gezegd zijnde, het is een bank in wedstrijdstijl en een deel van het ontwerp is daar ook daadwerkelijk op gebaseerd. Als je naar de voorkant kijkt, heeft deze een ontwerp met één paal, wat geweldig is, vooral als je je voeten gaat plaatsen. Traditioneel gezien ontwerpen veel concurrentie een platte voetsteun aan de voorkant. Maar hier heb je veel meer de neiging om je voeten op te gaan zetten, wat niet de bedoeling is tijdens de oefeningen.
Het is ook beter om op een competitief gebaseerde bench te trainen. Anders komt je op een bepaalde moment in een wedstrijd en is plots de hele set-up van de bench anders. Iets waarop je niet voorbereid bent.

Ondanks dat deze bench iets dikker is, is de vulling zelf behoorlijk stevig. Misschien niet even stevig als je zou vergelijken met een aantal andere merken, maar opnieuw, gezien de prijs van deze bank denk ik niet dat je hierover klachten zal hebben. Het omhulsel van de bank is ook zeer gripvast. Dit is comfortabel om op te leunen en het zorgt ervoor dat je schouderbladen in het kussen zullen drukken wanneer je er op ligt.

Natuurlijk is de FB-5000 niet perfect. ook al vond ik het ontwerp met één post erg leuk, als je aan het einde zit, is de bench niet of stabiel meer. De vertegenwoordiger zegt dat dit komt door het design en zeer normaal is. Ik kan ook garanderen dat als je op de bank ligt en er veel gewicht op plaatst, je dat niet hard merkt aangezien je gelijke drukpunten krijgt over de hele bank.

Verder is de vulling, zoals ik al zei, niet overdreven stevig.
Ten slotte lijkt het vinyl misschien net iets losser te zitten dan ik zou willen. Ik denk dat ze het vinyl beter op de pad hadden kunnen passen. Maar verder heb zijn er niet echt minpunten. De Rep FB-5000 is een van de beste platte halterbanken op de markt en ik raad hem ten zeerste aan.

Omwille van de populariteit van de REP FB-5000 hebben veel andere spelers hun eigen versie op de markt gebracht. Er zijn een aantal goede pogingen geweest zoals Rogue Monster Utility Bench 2.0. Maar prijs-kwaliteit blijft de REP FB-5000 toch het meest aangeraden. Voor mensen die een lager budget hebben dan de prijs van deze bank, is er ook de REP FB-4000. Deze kan je zien als de kleinere broer en zal, voor een echt budget fitness, jou ook zeker kunnen bekoren.