Afgelopen week heb ik een baby gekregen. Uiteraard was ik enorm trots en heb ik enkele goede vrienden en familie uitgenodigd om op kraamvisite te komen. Uiteraard was ik enorm blij met het gezelschap van al mijn gasten. Ieder van hen had een mooi kleinigheidje meegenomen. Een van deze geschenken viel mij enorm op. Het was niet zomaar een simpel geboortekaartje, maar een mooie glazen plaat met een foto van onze prachtige baby erop. Ik vond deze gepersonaliseerde plaat erg mooi. Ik heb dan ook gevraag waar deze persoon dit originele cadeau vandaan had. Daarom ben ik zelf ‘s avonds nog even gaan kijken op de genoemde website. het heet geboorteplaatje.nl Op deze website is het mogelijk om zelf een gepersonaliseerde geboorteplaat samen te stellen. Zelf vond ik het een enorm tof en origineel cadeau. Ik zou dan ook zeker verder lezen als je zelf ook interesse hebt in een origineel geboortegeschenk.

Wanneer je de website www.geboorteplaatje.nl bezoekt wordt al snel duidelijk wat het geboorteplaatje precies inhoud. Zoals ik al zei bestaat het belangrijkste gedeelte van het plaatje uit een gepersonaliseerd glazen plaatje. Op het plaatje kan je zelf een afbeelding van het pasgeboren kindje plaatsen. Onder het plaatje kan je wat tekst plaatsen. Het meest gebruikelijke lijkt mij een naam en geboortedatum. Dit stond ook op het geboorteplaatje voor mijn kind. Het is mogelijk om bij de bestelling een houten onderstel aan te schaffen. Hier kan je het glazen plaatje in vastzetten. Het totale cadeau komt op die manier uit op ongeveer 25 euro. Dit is uiteraard aanzienlijk duurder dan een geboortekaartje uit de supermarkt. Maar met het geboorteplaatje geef je wel een origineel cadeau.

Zelf ben ik de website een beetje gaan ontdekken. Wat ik erg leuk vind is het zelf ontwerpen van het plaatje. Je kan zelf de afmetingen bepalen, zelf de foto naar keuze toevoegen en zelf de tekst onder te foto bepalen. Ik heb zelf nog geen moment gehad waarbij er een baby in mijn directe omgeving is geboren. Daarom heb ik nog geen geboorteplaatje afgerekend. Wel zag ik dat het via de bekende betaalmethodes zoals Paypal en Ideal kan. Het is altijd prettig om met betrouwbare methodes te kunnen betalen bij wat kleinere bedrijven. Zo weet je zeker dat je niet in de maling genomen wordt. Op de website is enkele informatie over het product te vinden. Zo staat er dat het leveren van je bestelling 4 tot 5 werkdagen kan duren. Dit is niet per se een probleem. Echter is het niet mogelijk om binnen een dag een mooi geboorteplaatje in huis te hebben. Ik adviseer dan ook om tijdig een geboorteplaatje te bestellen.

Op de website stond nog meer informatie wanneer je hierin geïnteresseerd bent raad ik aan om zelf eens rustig een kijkje te nemen op de website. Ook zag ik dat het erg eenvoudig is om contact op te nemen met de mensen achter de geboorteplaatjes. Zelf had ik dit niet nodig. Het is echter wel heel simpel om een mailtje te sturen. Het e-mailadres staat op de website. Ik neem aan dat je dan zo snel mogelijk antwoord krijgt op je vraag of vragen.

Het lijkt me duidelijk dat het enorm leuk is om zelf een origineel cadeau te krijgen of te geven. Ik spreek uit ervaring en kan verzekeren dat het enorm leuk is om een gepersonaliseerd geboortegeschenk te krijgen. Ik ben zelf ook zeker van plan om op kraamvisites in de toekomst dit prachtige geschenk te geven. Ik raad andere ook aan om eens een kijkje te nemen op de website www.geboorteplaatje.nl als je zelf op zoek bent naar een origineel geboortegeschenk.