Veel mensen geven de voorkeur aan het gemak van hun eigen fitnessapparaat, in de privacy en het comfort van hun huis, boven deelname aan een sportschool of fitnessles. Maar welk fitnessapparaat past het beste bij jou?

Er zijn 4 hoofdtypen van fitnessapparatuur waarmee mensen het meest vertrouwd zijn. Elk type heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. De beste keuze voor u hangt af van uw persoonlijke omstandigheden, maar we hopen dat onze onderstaande gids je zal helpen.

Loopbanden

De vele loopbanden zijn voor velen het meest populaire type fitnessapparaat. Als u kunt lopen, kunt u een loopband gebruiken. Ze zijn er in veel verschillende modellen – van eenvoudige loopbanden die bedoeld zijn voor mensen die gewoon rustig willen lopen, tot hightech machines met computergestuurde programma’s die de snelheid en de helling automatisch aanpassen. U kunt op evenementen programma’s krijgen die populaire hardloopcursussen over de hele wereld repliceren. Wat dacht u ervan om de marathon van Londen of New York te doen zonder uw woonkamer te verlaten? U kunt zelfs als het weer te koud of te warm is, hardlopen om de straat maar te mijden. Ze zijn goed als u zich ‘s nachts niet veilig in je buurt voelt en overdag geen tijd hebt om te rennen. De machine controleert uw tempo. In tegenstelling tot fietsen, roeiers en crosstrainers, moet u rennen met de snelheid die door de loopband wordt voorgeschreven. Dit kan een geweldige manier zijn om u te dwingen harder te werken. Ze zijn alleen geschikt voor hardlopen of wandelen, dus ze bieden geen oefening voor het bovenlichaam. Hardlopen kan de gewrichten zwaar belasten, vooral de knieën, heupen en enkels (hoewel loopbanden een lagere impactoptie hebben in vergelijking met wegen of voetpaden). De machine regelt uw tempo (ja, we weten dat we dit ook als een voordeel hadden). In tegenstelling tot fietsen, roeiers en crosstrainers moet u rennen met de snelheid die door de loopband wordt voorgeschreven. Dit kan moeilijk zijn als u net met een fitnessprogramma begint, u kunt uiteindelijk de snelheid van de machine verlagen, wat resulteert in minder fitnessvoordelen. Loopbanden zijn een uitstekende keuze voor beginners en doorgewinterde hardlopers, maar ze hebben een grotere impact dan de andere machines en werken niet op het bovenlichaam.

Hometrainers

De diverse hometrainers zijn ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. U hoeft niet eens te weten hoe u moet fietsen om er een te gebruiken – u zit gewoon te trappen. Geweldig om te beginnen:

  • u hoeft niet fit te zijn om er een te gebruiken.
  • Ze zijn veilig – geen risico op struikelen of vallen.
  • U bepaalt de intensiteit – versnellen of vertragen, afhankelijk van hoe u zich voelt.
  • Ze hebben een lage impact, waardoor ze goed zijn voor mensen met knie-, enkel- of heupproblemen.
  • Hometrainers werken niet op het bovenlichaam.

Roeitrainers

De vele roeitrainers bieden een intensieve training met weinig impact en werken zowel het boven- als onderlichaam. Een goede roeitrainer kan worden geprogrammeerd om een ​​training met wisselende weerstand in te stellen, maar in tegenstelling tot een loopband betekent het aanpassen van uw snelheid dat u het tempo van de training kunt bepalen. Moderne roeiers bieden een uitstekende training die zowel het boven- als het onderlichaam traint.

U kunt zowel lange duursessies als snelle en intensieve sessies voltooien. Door de snelheid en beweging volledig onder controle te hebben en tegelijk te zitten, is er een minimaal risico op letsel. Een slechte techniek kan leiden tot lage rugklachten, maar als u eenmaal de juiste roeitechniek heeft geleerd, zou dit geen probleem moeten zijn.

Crosstrainers

U moet een crosstrainer altijd uitproberen voordat u er een voor thuis aanschaft. De beweging en grootte van de machines variëren en u heeft er een nodig die de juiste maat en pasvorm voor u heeft.

  • Crosstrainers werken aan het bovenlichaam en onderlichaam.
  • Ze hebben een lage impact – beter voor de knieën en enkels.
  • U bepaalt de intensiteit van de training.

Bij een crosstrainer kunt u zowel duwen als trekken aan de handgrepen om uw spieren in beide richtingen te trainen (in tegenstelling tot een roeitrainer waar u alleen aan trekt). Blessures zijn zeldzaam vanwege de lage impact en ‘voeten op de grond’-actie van de crosstrainer. U kunt de snelheid en weerstand en dus de intensiteit van de training regelen. Sommige mensen hebben moeite om aan de handeling te wennen. Als u niet van uw training geniet, blijft u niet gemotiveerd. Ze kunnen duurder zijn om te onderhouden vanwege de grote bewegende delen. Controleer de garantie- en reparatieregelingen – komen ze naar u toe of moet u het op eigen kosten naar een reparateur sturen?

Conclusie

De beste fitnessmachine voor u is degene die u het leukst vindt om te gebruiken. Loopbanden hebben de grootste impact en dus het grootste risico op blessures, maar lopen en hardlopen zijn geweldige cardio- en vetverbrandende oefeningen. Fietsen, roeiers en crosstrainers bieden een prima alternatief. Fietsen zijn de eenvoudigste, gemakkelijkste en goedkoopste. Roeiers en crosstrainers bieden echter zowel boven- als onderlichaamtrainingen in hetzelfde apparaat. We hopen dat dit u helpt bij het kiezen van uw eerste fitnessapparaat voor thuis. Overweeg alle beschikbare opties. Vraag deskundig advies, ga naar de winkel – neem uw hardloopschoenen mee – en probeer de verschillende machines uit.

Voordelen van fitness thuis

Als het om fitness gaat, hoeft sporten niet hetzelfde te zijn als uitgaan. U hoeft niet naar de sportschool te gaan om aan uw conditie te werken. U kunt veel bereiken zonder ooit het huis te verlaten. Of u nu uw uithoudingsvermogen wilt opbouwen, uw kracht wilt vergroten, calorieën wilt verbranden om uw taille onder controle te houden, of al het bovenstaande wilt doen, u kunt het in het comfort van uw eigen huis doen. In feite zijn de voordelen van thuis trainen behoorlijk indrukwekkend.

Handig

Het leven is hectisch, maar thuis trainen maakt het gemakkelijk om fitness in te passen in uw drukke levensstijl. Het is niet nodig om tijd en energie te verspillen aan het verzamelen van uw spullen, het inpakken van uw sporttas, door de stad rijden en vechten voor een parkeerplaats. Het enige wat u hoeft te doen is geschikte kleding aantrekken, naar de aangewezen kamer lopen en beginnen met zweten. Eerlijk gezegd, als uw pyjama kan worden gebruikt als trainingsuitrusting, kunt u het omkleden zelfs overslaan.

Flexibel

Wat is er flexibeler dan een master yogabeoefenaar? Uw trainingsroutine wanneer u zich vastlegt om thuis te trainen. Uw fitnessopties worden niet beperkt door de openingstijden van een sportschool of het lesrooster. U kunt trainen wanneer u maar wilt. U kunt zelfs uw training onderbreken en in ploegen afwerken als dat voor u het beste werkt. En dankzij de overvloed aan fitnessvideo’s op internet die tegenwoordig beschikbaar zijn, kunt u fitnesslessen volgen wanneer u maar wilt.